2006年11月3日 星期五

debpatch 0.99.10

[lang_zh]
這幾天幫 debpatch 加了新功能 :D

debpatch 舊的功能是自動幫 package 加 patch 然後重新 dpkg-buildpackage 出新的 deb。你所需要做的事是把你的 patch 丟到 /etc/debpatch/PACKAGE.d/ 底下。甚至 patch 之前,還可以 prepatch (PACKAGE.prepatch) 他(例如說在 debian/rules 裡面加一行
include /usr/share/cdbs/1/rules/simple-patchsys.mk

但是如果今天要 patch 的 package 是 locales 的一個檔案(我有這個需求,因為要改 UTF-8.gz),就得把「整個」glibc 重編... 所以我這兩天幫 debpatch 加上新功能,來「取代」package 裡的檔案。

所以現在我要做的事情就變成把我的 UTF-8.gz 丟到 /etc/debpatch/locales.d/data/usr/share/i18n/charmaps/UTF-8.gz 然後 build 就行了 :D (注意那個 data 目錄,概念上可以當成是 install 時的根目錄)
[/lang_zh]

[lang_en]
I add a new feature to debpatch :)

debpatch is a application to help you patch package in a easy manner, it'll like to put your patch in to /etc/debpatch/PACKAGE.d/ or prepatch with /etc/debpatch/PACKAGE.prepatch .

But when I wanted to patch a file like /usr/share/i18n/charmaps/UTF-8.gz , I had to rebuild the whole glibc package"s", which are a big job. So I added a new feature to replace files during these few days.

So what I have to do now is to put my own UTF-8.gz into /etc/debpatch/locales.d/data/usr/share/i18n/charmaps/UTF-8.gz and rebuild. That's it. (Note the "data" directory. Conceptually it can be regarded as the root directory when you install that package)
[/lang_en]

沒有留言: